Gevelreiniging of gevelrenovatie?

Met gevelrenovatie niet alleen een frisse look voor uw gevel, 
maar ook extra bescherming!

Natuurlijk vindt u het belangrijk dat bezoekers een goede eerste indruk van uw huis krijgen door een nette en verzorgde gevel, maar ook de duurzaamheid mag niet uit het oog verloren worden, toch?

De gevel bepaalt immers wel de uitstraling van uw huis in het straatbeeld, maar hij is meteen ook de buitenste beschermlaag van uw huis tegen weer, wind en water. Bij F&D Renovatie reinigen we de gevelstenen, slijpen we geërodeerde voegen uit en hervoegen ze om een proper uitzicht met extra duurzaamheid en een jarenlange bescherming. Eén gevelrenovatie project dus voor de volledige renovatie van uw buitenmuur.

En waarom na de diepgaande gevelreiniging ook niet meteen een waterafstotende / hydrofuge beschermlaag laten aanbrengen op de gevelstenen voor extra weersbestendigheid? Zo maakt vocht en water geen kans meer en vermindert de kans op toekomstige schade aanzienlijk!

Zandstralen? Of toch liever een gevelreiniging zonder stof?

Een gevelrenovatie starten we met een intense reiniging om vuil, mos en verfresten te verwijderen.

Er zijn trouwens verschillende technieken om gevels te reinigen, maar bij F&D Renovatie verkiezen we vooral voor oplossingen die geen extra stof opleveren.

Onze jarenlange expertise laat ons toe om steevast de techniek te selecteren die het best bij uw gevel en de aard van de vervuiling past.

Mos, roetvervuiling of afbladerende verflagen verwijderen we met niet-agressieve producten zoals bijvoorbeeld vochtig poeder of stoom. Zo wordt er geen schade toegebracht aan poreuze gevelstenen en bent u zeker van een diepgaande reiniging en een stofvrij huis tijdens de gevelrenovatie!
Na de reiniging, hoog tijd voor de restyling!

Na de reiniging is uw gevel helemaal klaar voor een nieuw uitzicht en dat kunnen we op verschillende manieren waarmaken:

Voegen uitslijpen & hervoegen

Nadat we de bestaande voegen hebben uitgeslepen tot een diepte van ongeveer 2 à 2,5 cm, hervoegen we de volledige gevel in geen tijd met nieuwe voegen in de kleur van uw keuze.

Door een andere voegkleur te kiezen die bij de kleur van de gevelsteen past, krijgt uw woning meteen een heel ander uitzicht.

Wist u trouwens dat we bij F&D Renovatie garantie geven op ons voegwerk?

Huis kaleien

Is een gevel met authentiek karakter wel iets voor u of heeft uw gevel wel wat barsten die overschilderd dienen te worden? Dan is het kaleien van uw muren beslist iets voor u!

Met deze oude schildertechniek wordt een dunne kalkpleister met een blokborstel op de gevel aangebracht. Het resultaat? Een gekaleide muur heeft zichtbare maar minder opvallende voegen en een "zachter" uitzicht.

Wanneer we bij F&D Renovatie een gevel kaleien wordt steeds een hydrofuge beschermingslaag of 2 lagen matte water- en vuilafstotende verf aangebracht om een blijvend resultaat te garanderen.

Schilderen of herschilderen

Natuurlijk kan u er ook voor opteren om de gevel te schilderen of te laten herschilderen.

We brengen eerst een stevige laag primer aan en daarna de gepaste verf in de kleur van uw keuze.

Een effen verving is mogelijk, maar misschien is een lichte kwartsstructuur wel meer iets voor u?

ALLE DOOR ONS GEBRUIKTE PRODUCTEN ZIJN DAMP OPEN DUS ZEER GESCHIKT VOOR REEDS GEISOLEERDE SPOUWEN.