Laat opstijgend vocht behandelen door F&D Renovatie

30 JAAR GARANTIE!

Hoe we opstijgend vocht herkennen?

Merkt u kringen, vlekken en vochtplekken op uw muur? Geurhinder en schimmelvorming blijven vast ook niet lang uit en daarna kan ook de verf gaan afbladeren en behang en pleisterwerk loskomen. De gevolgen van vocht in huis zijn helaas niet te onderschatten, maar gelukkig wel definitief en preventief te behandelen!

Waar komt opstijgend vocht echt vandaan?

Laat u niets wijsmaken! Opstijgend vocht heeft niet per definitie te maken met de aanwezigheid van grondwater of gesprongen leidingen. Als specialist vochtbestrijding, leggen we het graag even glashelder aan u uit. 

Waterkerende onderdelen (bv. roofing, pek, …) in uw huis verslijten doorheen de tijd. Hierdoor kan vocht uw woning en muren bereiken. Bakstenen en ander metselwerk hebben dan weer een zeker "zuigend karakter" (dat ook wel "capillariteit" wordt genoemd) en dat sterk verhoogt naarmate de woning ouder wordt. De stenen zuigen dus als het ware vocht op en eventueel aanwezige hygroscopische zouten in de muren houden dit lange tijd vast. Zelfs wanneer er geen opstijgend vocht meer aanwezig is en misschien wel jaren na uw renovatie, kan u dus nog akelige gevolgen ondervinden!

Het is dus niet 1, maar meerdere factoren die vocht problemen veroorzaken en een correcte analyse van al deze facetten is belangrijk om opstijgend vocht correct te behandelen.

Hoe gaan we te werk om opstijgend vocht te behandelen?

Om opstijgend vocht in uw huis correct te behandelen, zorgen we eerst voor een juiste diagnose. Met een protimeter of met een CM-meting voor en na de behandeling voor grotere projecten, meten we het aanwezige vochtgehalte en we ook de aanwezige zouten controleren we met strips. 

Daarna gaan we aan de slag om het vochtprobleem actief te bestrijden. Bij F&D renovatie kiezen we daarvoor bewust voor de injectietechniek waarbij we gels op basis van silanen en siloxanen in de muren injecteren. Deze techniek is minder arbeidsintensief en dus tijdbesparender dan bijvoorbeeld onderkapping van muren.

Om de gels te injecteren, boren we eerst gaten met een diameter van 12 mm op een afstand van 10 cm. Daar injecteren we onder druk dan de gel.

Wanneer onze metingen aanwezigheid van zouten aantonen, verwijderen we het aangetaste pleisterwerk en plaatsen een zoutblokkerende laag om ervoor te zorgen dat de zouten zeker geen schade meer kunnen berokkenen aan nieuw pleisterwerk.

We laten u natuurlijk niet achter met gaten in de muren! Als afwerking zorgen we er ook voor dat ze opnieuw bepleisterd worden.

En hoe lang zijn we dan gerust?

Onze gels garanderen een bescherming tegen vochtige muren voor enkele tientallen jaren. Bij F&D RENOVATIE zijn we overtuigd van de kwaliteit van deze producten en van het vakmanschap van onze stielmannen, dus kennen we u 30 jaar garantie toe! 

U heeft dus niets te verliezen als u voor F&D renovaties kiest om opstijgend vocht te behandelen. Wacht dus niet te lang en contacteer ons meteen voor een gratis plaatsbezoek en vrijblijvende offerte. Bij F&D werken we voornamelijk in Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen, maar ook elders komen we met plezier ter plaatse.